Fatma Marmara(Dursun) – Alanları: Resim – Fotoğraf- Yazı

“2.  Frankfurt Yayla Şenlikleri” Almanya Schotten kasabasında başlıyor.

Almanya Hessen Eyaleti sınırları içindeki Giessen kentine yakın Schotten kasabasında 19, 20 ve 21 Mayıs 2017 tarihleri boyunca, üç gün devam edecek olan Karadeniz Yayla Şenliklerine 20 bin kişinin

gelmesini bekleniyor.

Hessen Frankfurt Karadenizliler Derneği Başkanı Sedat Travaci 2.  Frankfurt Yayla Şenlikleri ile ilgili yaptığı açıklamasında: “Tüm hazırlıklarımızı tamamladık, yarın sahnemiz başlıyor. Sadece Karadeniz değil bütün Türkiye, Türkiye’den gelen misafirlerimizde var. Yine Hollanda, Belçika, Fransa gibi ülkelerden de “2.Frankfurt Yayla Şenliği” için gelenler var.  Biz zaten bütün herkesi bekliyoruz. Ayrıca şenliklerimizin ilk gününün 19 Mayıs’a denk getirmemizin ayrıca büyük bir özelliği de var. Türkiye’den de gelen geniş sanatçı katılımımızla ve havalarında güzel geçeceği bilgisiyle, çok güzel bir yayla şenlikleri olacak. Sizleri de Yayla Şenliğimize bekliyoruz.”diye belirtti.

Bu yıl ki 2.Frankfurt Yayla Şenliklerinin basın sözcülüğünü yapan ve ayrıca organizasyonda da etkili görev alan Bolulu Gazeteci Seyfi Alp, tarihi günlerden biri olduğunu belirtti. Aynı zamanda ( UTSCE) Avrupa Türk Spor Birliği Genel Başkanı olan Seyfi Alp; yayla şenliklerinde, spor kulübü başkanlarını da davet edildiğini bu şenlikte Avrupa Türk Spor Birliği’ni tanıtmak istediklerini de ifade etti.

http://sultanmagazine.com/karadeniz-yayla-senlikleri-almanya-yaylalarinda/

Yorum bırakın